Krystle

23:00 uur Krystle (speelt samen met de Royals)

Krystl groeide op in Santpoort-Noord. Ondanks dat ze werd aangenomen op een dansacademie, koos ze in 2000 voor een zangcarrière. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en daarna aan de popacademie in Enschede. Tijdens haar studie in Enschede richtte ze in 2003 de band L.I.N.E. op met een aantal medestudenten. Krystl was de zangeres en schreef songs met gitarist Bart Jan Manten. Verder was ze vanaf 2005 vier jaar éen van de vaste achtergrondzangeressen van Do. Nadat Krystl in 2006 afstudeerde aan de popacademie, kondigde de band L.I.N.E. zijn afscheidsconcert aan, dat plaatsvond op 4 Oktober 2009.

Rolling

Voor haar debuutalbum Rolling uitkwam, bracht Krystl haar eerste solo-single MBF_HR-Krystl_2810-zwGolden Days uit op 19 November 2010. De single trok de aandacht en werd gebruikt in een reclamespot van Martini Spumante. Niet veel later bracht Krystl het album Rolling uit met Universal Music op 6 mei 2011, waar hits als Bottles en Fool For You op staan.

In Mei 2011 trad Krystl vier keer op in het voorprogramma van Marco Borsato in het GelreDome en zong ze samen met hem het nummer Duizend Scherven. Ook tijdens de 3Dimensies-concerten in het Sportpaleis in Antwerpen trad Krystl samen met Borsato op. Ze was te gast in zijn Dichtbij tour en stond met Borsato in Ziggo Dome.

Op 4 November 2011 brengt Bløf hun EP Radio Berlijn uit waar Krystl met de band een duet versie opneemt van het nummer We Doen Wat We Kunnen. Op 21 december brengen ze dit live ten gehore in Paradiso tijdens de Alles Blijft Anders tour van Bløf.

In dit jaar geeft Krystl haar eigen clubtour door Nederland en speelt ze in o.a. Paradiso, Tivoli, Patronaat en Hedon. Naast haar uitverkochte clubtour was ze live op vele festivals en evenementen te zien.

 

 

 

Advertentie