Leerorkest Nigtevecht

16:00 uur.

De basisscholen hebben alweer twee jaar ook een eigen orkest in Nigtevecht! Al 2,5 jaar  zijn de kinderen van groep 5, 6 en 7 van beide basisscholen als eerste begonnen met een leerorkest. Elke week wordt er onder begeleiding van professionele docenten onder schooltijd gerepeteerd. Er wordt gespeeld op bugels, trombones, violen en cello’s. En opnieuw spelen ze op Muziekfestival Nigtevecht!!

Het leerorkest is voor de kinderen van groep 5, 6 en 7.  De opzet van het Leerorkest is dat alle kinderen vanaf groep 5 een muziekinstrument leren bespelen door wekelijkse muziekles te krijgen van professionele muziekdocenten, op school, onder schooltijd. Zij leren spelen op de gangbare muziekinstrumenten van het symphonieorkest. Door de inzet van het leerorkest willen we zoveel mogelijk kinderen laten kennismaken met een muziekinstrument en laten ervaren hoe leuk het is om muziek te maken.

Instrumenten die worden aangeboden zijn:

  • Bugel
  • Cello
  • Trombone
  • Viool
  • Nieuw dit schooljaar: slagwerk.

Muziek op de basisschool is erg belangrijk voor de vorming van kinderen. Door al vroeg een instrument te leren spelen en door samen muziek te maken, leren kinderen rekening te houden met elkaar, en zorgt het volop voor plezier. Alle ouders willen heel graag dat hun kinderen muziekles krijgen op school.

Advertentie