Jeroen de Rijk

Jeroen heeft opgenomen voor of gespeeld met onder andere : Michael Jackson (‘Love Never Felt So Good’ single), Bruno Mars (‘Versace On The Floor’), David Guetta, Mr. Probz, Gino Vannelli, Mezzoforte, Yellowjackets, Metropole Orchestra, George Duke, Jazz Orchestra Of The Concertgebouw, Pat Metheny, Toots Thielemans, ‘Toppers’, Candy Dulfer, The Passion, Stephen Emmer, Lange Frans, Chaka Kahn, Frank McComb en vele Nederlandse artiesten en bands.

Jeroen heeft slagwerkproject N.E.W.S ontwikkeld samen met de Global Performing Arts Group. De voorstelling is opgebouwd rond slagwerk afkomstig uit de vier windstreken:

North – Europa en Noord Amerika, ingevuld door Jeroen de Rijk

East – Azie met een focus op Japan door één van de Yamato drummers; Gen Hidaka

West – Latijns Amerika en het Carribisch gebied, door Simone Sou

South – Afrika door Carlo Hoop.

Het wordt een totaalervaring met filmbeelden die betrekking hebben op het betreffende gebied en animatie die bijna een even grote rol spelen als de slagwerkers zelf. N.E.W.S is komend theaterseizoen in de theaters te zien, in de grote zalen, maar ook als try out in Theater Wesopa in Weesp op zaterdagavond 16 september. Een openbare repetitie kan op zondagmiddag 17 september bijgewoond worden in Wesopa. Twee unieke mogelijkheden om deelgenoot te worden van het wordingsprocess van een complexe grote zalenproductie.

Jeroen is een free lance multi style percussionist en muziek ondernemer en woont  in Amsterdam. Sinds 1981 heeft hij in studio’s aan ongeveer ± 300 albums mee gewerkt. Vanaf 2010 heeft hij veel studio sessies gedaan in zijn eigen percussie studio in Amsterdam.

Om 16:30 uur gaat percussionist Jeroen de Rijk het festival openen.

 

Advertenties