Nikki & the Waves

19:45 uur.

Nikki & the Waves: Een Liverpools funky glitter indie pop band. De combinatie van invloeden van funk tot indie rock en dream pop laat de band zich muzikaal gezien moeilijk in een hokje plaatsen. Recensenten typeren de optredens als swingend, verrassend, jazzy, innovatief, maar hun muziek kan ook in de pop charts staan.

De mix van blazers met upbeat gitaar riffs en melancholische melodieën creëert een modern geluid en tegelijkertijd een gevoel van nostalgie.

De band heeft een connectie met Nederland: frontlady, Nikki, is geboren en getogen in Amsterdam. Zij studeerde aan de Liverpool Hope University, waar ze de rest van de bandleden ontmoette. Oorspronkelijk benaderde ze iedereen om deel te nemen aan de jaarlijkse talentenjacht van de universiteit en besloten ze samen door te gaan als band.

‘Liverpool heeft een heel levendige live band-scène die mij en de rest van de bandleden heel erg heeft geïnspireerd. We hebben allemaal verschillende studies gevolgd en naar verschillende muziek geluisterd, ik denk dat de combinatie van al onze individuele denkwijzen ervoor heeft gezorgd dat we een uniek geluid hebben gecreëerd. Ik kan niet wachten om dit met Nederland te delen.’ Zegt Nikki.

Nikki & the Waves komen met zijn zessen en ze spelen geheel eigen materiaal. Ze komen exclusief voor Muziekfestival Nigtevecht naar Nederland.

De band bestaat sinds 2017. Inmiddels hebben ze in eigen beheer twee 2 EP’s en een videoclip uitgebracht. Hun nieuwste single Rose Petal Rush heeft veel positieve reacties ontvangen: deze werd zowel gespeeld op BBC Introducing Merseyside en toegevoegd aan Spotify’s officiële ‘New Alternative’-afspeellijst. Nikki & the Waves hebben de afgelopen periode veel in Liverpool gespeelt en naam gemaakt in hun stad. Hun grootste optredens tot nu toe zijn het Threshold Festival en Fiesta Bombarda. Uit een recensie van dit festival:

Liverpool’s Nikki & The Waves have created an eclectic fusion of jazz and pop – a brass ensemble complete with guitars and soothing vocals. The second track There He Goes from their EP, Look How Blue the Night Looks, is lounge music made interesting and demonstrates how using big band symphonies and harmonies can work when juxtaposed with quirky lyrics and a modern attitude.” – Get Into This, 2018.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s