Shirma Rouse

0:00 uur (Shirma speelt samen met de Royals)

Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek. Nadat ze, opgegroeid op het eiland Sint Eustatius, op haar 19e in Nederland komt studeren, bouwt ze al snel een muzikale carrière op. Eerst vooral als achtergrondzangeres: ze werkt met uiteenlopende artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Extince, Wouter Hamel, Glennis Grace, maar zingt ook bij Holiday On Ice en het Metropole Orkest. Jarenlang verzorgt ze achtergrondvocalen voor Anouk, ook als die in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Daar wordt Shirma door The Eurovision Times uitgeroepen tot Beste Backing Vocalist van het evenement.

Haar eerste album Chocolate Coated Dreams brengt ze in 2010 in eigen beheer uit, gevolgd door Shirma Sings Aretha in 2012 en Shout It Out Loud in 2014. Alle drie albums worden begeleid door een tour en verschijnen ook in Japan. Als Shirma in 2013 meedoet aan The Voice Of Holland, komt haar carrière in een stroomversnelling terecht. Inmiddels is ze een veelgevraagde gast in diverse televisie- en radioprogramma’s. Maar Shirma doet nog veel meer: ze geeft zangles, richt samen met Berget Lewis de Masterclass Vocal Academy op, is een vaste gast bij de beroemde jamsessies in Club Dauphine in Amsterdam, is ambassadeur voor de stichting Dushi Vriend en heeft haar eigen Shirma’s Soul Kitchen waar ze maandelijks 150 gasten verwent met haar kookkunsten én muziek.

In 2015 ontvangt ze de prestigieuze Edison Jazzism Publieksprijs voor haar album Shout It Out Loud. Dat najaar gaat ze op een tournee langs Holland Casino’s samen met pianist Jan Vayne.

Advertentie