Trio Nick van Gasteren / Het Nieuwe Trio

nieuwe trioPontonpodium, 19:50 uur.

Nick van Gasteren vormde in 2001 samen met Clous van Mechelen en George van Deijl Het Nieuwe Trio, ook wel het trio Nick van Gasteren genoemd. Zij spelen  een hommage aan het roemruchte Cocktail Trio. Het Nieuwe Trio werd opgericht naar aanleiding van optreden  in het Parool Theater te Amsterdam dat zo succesvol was dat men besloot ermee door te gaan. Het trio speelde onder meer in de Heineken Music Hall tijdens de Nederlandstalige Cover Top-100 en op het Lowlands festival. Het Cocktail Trio stamt nog uit de jaren vijftig, zestig met nummers als Batje Vier en  Op een kangoeroe-eiland.

Clous van Mechelen (62) is pianist van het trio, tevens saxofonist, componist, producer, komisch acteur en nu dus ook lid van Het Nieuwe Trio, het trio maakte een cd met zestien eigen nummers en een potpourri van Cocktail Trio-successen. Het trio bestaat verder uit oprichter en tekstdichter Nick van Gasteren, tevens tandarts te Spakenburg, en jazz-musicus Tom Kwakernaat.

Clous zijn grootste hit is Big City, van Tol Hansse. Veel muziek maakte hij voor Wim T. Schippers, inclusief Zuurkool met vette jus van Sjef van Oekel. Ook een groot succes was ook Nasi goreng, bami, saté –uit 1968, toen hij samen met Berry Cornet het duo The Butlers vormde. Dat nummer staat nu weer op de cd van Het Nieuwe Trio.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s