Steely Fan

steely fan foto

Pontonpodium, 18:25 – 19:00 uur.


Steely Fan brengt een tribute aan Steely Dan. De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’. De harmonieën en jazzy, poppy soulgrooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. Je kunt zeggen dat de muziek van Steely Dan het huidige muzieklandschap flink heeft beïnvloed. De formatie van muzikale geniën Donald Fagen en Walter Becker bestaat en tourt trouwens nog steeds.

Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tributeband op te richten. Dat werd Steely Fan. “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze geweldig lekkere muziek neer te zetten”, aldus Jos. “Het heeft ruim een jaar gekost om twaalf vaste bandleden bij elkaar te krijgen”. Inmiddels staat Steely Fan regelmatig op de planken van poppodia en diverse festivals.

Jos Stam: “Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft soul, prachtige muzikale lijnen en altijd een geweldige groove. Daarnaast heeft de band er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek”. Omdat Steely Dan Europa nog maar weinig aandoet, wordt het lastig om Donald Fagen en Walter Becker met hun band live te zien. Steely Fan geeft je de mogelijkheid om heel dicht bij ‘the real thing’ te zijn. Grote hits van de albums ‘Aja’, ‘The Royal Scam’, en ‘Gaucho’ komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld ‘Two against nature’ is te horen, en soms waagt Steely Fan zelfs een uitstapje naar het solowerk van Fagen.

Voor het muziekfestival in Nigtevecht heeft Steely Fan trouwens een leuke verrassing in Petto: met toestemming van de helden Fagen en Becker in hoogst eigen persoon zal de band een nog nooit uitgebracht Steely Dan nummer ten gehore brengen. Een primeur!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s